Win kaarten voor Ajax - FC Barcelona!

Bron: www.ajaxlife.nl

Ok, deze geven we alvast weg.© De Brouwer

Ajax en FC Barcelona zijn al sinds de jaren zeventig aan elkaar verbonden. Vooral vanwege het simpele feit dat ze dezelfde speler hebben als beste ooit. En natuurlijk omdat ze op dezelfde manier proberen te foebele.

Maar de band tussen de twee clubs hangen aan één speler en de speelstijl is wat te simpel. Want laten we vooral niet vergeten dat de Catalanen grote successen boekten onder leiding van Nederlandse trainers met een Ajaxverleden. Denk aan Rinus Michels en Frank Rijkaard.

En er is ook een lange lijst van spelers die het voetballen leerden bij Ajax en vervolgens aan de slag gingen bij Barça. Vaak met groot succes. Andersom is de lijst minder lang. Michael Laudrup en Gabri zijn de meeste succesvolle Ajacieden die daarvoor in Barcelona speelden. Roger, Oleguer, Isaac Cuenca en Bojan Krkic hebben niet echt de pannen van het dak gespeeld in Amsterdam.

Hoeveel historie beide clubs ook hebben samen; vorig seizoen kwamen ze elkaar voor het eerst tegen in een officiële wedstrijd. Inmiddels gaat het hard, woensdag 5 november om 20.45 uur staat de vierde editie alweer op het programma.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16424