Van Geel pleit voor kunstgrasverbod Eredivisie en krijgt forse kritiek

Bron: ajaxfanzone.nl

Technisch directeur van feyenoord; Martin van Geel, heeft zich ook gemengd in de discussie die momenteel plaatsvindt met betrekking tot kunstgras. Van Geel pleitte woensdagochtend in een interview met het Algemeen Dagblad voor een kunstgrasverbod in de Eredivisie en dat levert hem direct forse kritiek op.

“Het is heel simpel, het voetbal wordt geregeerd door Ajax, Feyenoord en PSV”, zegt Pieter de Waard, voorzitter van Jupiler League-club Telstar tegenover Voetbal International. “Wij zijn van mening dat een wisselende ondergrond juist goed is voor de verwende talentjes van de traditionele top drie. En dat Van Geel vindt dat de kunstgrasvelden verboden moeten worden is ongelooflijk.”

De Waard stelt dat er eerst maar eens gekeken moet worden naar een eerlijkere verdeling van de televisiegelden. “In andere landen wordt er niet gespeeld op kunstgras volgens de heren. Nou, zo’n verdeling van de gelden gebeurt ook niet in de omringende landen. Echt een giller.” Eerder vandaag opende Gerard Nijkamp van PEC Zwolle al de aanval op Van Geel: “Dat gezeik van antikunstgras moet eens ophouden.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/11/20/van-geel-pleit-voor-kunstgrasverbod-eredivisie-en-krijgt-forse-kritiek/