Ajax B1 plaatst zich voor halve finales Future Cup

Bron: www.ajaxlife.nl

Vaste prik: Ajax B1 naar de laatste vier.© Ajax Life

Ajax B1 heeft zich geplaatst voor de halve eindstrijd van de ABN Amro Future Cup. Er moest zondag worden gewonnen van Galatasaray B1 en dat gebeurde ook. De B-junioren werden dankzij de tweede overwinning in drie duels zelfs groepswinnaar.

Er werd op de eerste dag gewonnen van Schalke 04 B1 (4-0), maar ook met 0-1 verloren van FC Porto B1. Dit bezorgde Ajax B1 een vrij lastige uitgangspositie. Grote kans dat alleen winst voldoende was om een plekje bij de laatste vier veilig te stellen.

De ploeg van trainer Frank Peereboom schoot uit de startblokken, maar doelpunten leverde dat niet direct op. Spits Donyell Malen miste een grote kans, aanvoerder Carel Eiting trof de lat. Gelukkig was het halverwege de eerste helft wel raak: Reda Boultam tikte de 1-0 binnen.

Met een marge van één kan het nog steeds alle kanten op, hoeveel beter dan de tegenstander je ook bent. Helaas belandde een schot van Mees de Wit tegen de lat, anders was het wel al beslist. Tien minuten voor tijd viel de bevrijdende 2-0 alsnog, dankzij Kaj Sierhuis.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17327