De Haan en Van Halst raden Ajax transfer Van der Vaart af

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Foppe de Haan, oud-trainer van Ajax Cape Town, zou nooit beginnen aan een transfer van Van der Vaart en de voormalige Ajacied Jan van Halst heeft zijn twijfels. Er kleven te veel(?) nadelen en onzekerheden aan de transfer van de 32-jarige speler van HSV.

“Hij is 32 en kwetsbaar. En niet alleen fysiek, maar bijvoorbeeld ook in de omschakeling,” zegt De Haan in een interview met Nu.nl. “Ajax zal daarom het systeem moeten aanpassen als Van der Vaar komt, het elftal moet om hem heen gebouwd worden. En dat lijkt mij iets teveel van het goede. Ik zou het geld eerder uitgeven aan een dynamische middenvelder van een jaar of 27″, aldus de Fries. Voetbal-analist Jan van Halst is het eens met de Friese trainer: “Het gevaar is dat zo’n ervaren speler, zo’n icoon, verzuipt als je hem terughaalt vanwege de te hoge verwachtingen. Toch hoop ik dat hij komt. Door zijn kwaliteiten en ervaring maakt Van der Vaart Ajax absoluut beter. Op welke positie? Als spits of hangend op links.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/05/15/de-haan-en-van-halst-raden-ajax-transfer-van-der-vaart-af/

Gegevens

Spelers: Jan van Halst
Onderwerpen: Spits, Trainer, Transfers
Tags: Nieuws
Trainers: Foppe de Haan