Ajax imponeert weer niet Europees, maar verslaat Jablonec

Milik scoort vanaf elf meter de 1-0. © Pro Shots

Het ging niet om de aantrekkelijkheid, maar om het resultaat in de eerste wedstrijd tegen FC Jablonec, zo was de boodschap van Frank de Boer. Zijn team gaf gehoor, en won in een weinig enerverende wedstrijd met 1-0.

Ajax maakte het marginale verschil pas na rust. In de eerste helft was het tempo simpelweg te laat om de Tsjechische muur te slechten. De grootste kans was een kopbal van Arek Milik, die door twee verdedigers én Anwar el Ghazi in de weg werd gezeten. De inzet van de Pool ging daardoor kansloos naast.

De beste kansen om de score te openen waren zelfs voor FK Jablonec, dat via Jan Gregus twee keer Jasper Cillessen aan het werk zette. In de tiende minuut mocht Gregus uit de draai uithalen na matig uitverdedigen van de eveneens matig spelende Nemanja Gudelj. Twintig minuten later schoot Gregus vanaf randje strafschopgebied net naast.