NAC met Mats Seuntjens te sterk voor Jong Ajax

Jong Ajax beleeft een vervelend avondje NAC. © Pro Shots

NAC Breda heeft Jong Ajax de tweede nederlaag van het seizoen aangesmeerd. Dit deed het met Mats Seuntjens. NAC toverde een score van 3-0 tevoorschijn op het scorebord van het Rat Verlegh Stadion. De Jong Ajacieden zijn voorlopig 'nummer laatst' in de Jupiler League.

Aangezien het bezoek aan Breda voor vrijdagavond op het programma stond, deden er maar weinig spelers van de A-selectie mee. Lucas Andersen was er wel bij en hij staat op de nominatie om te worden verhuurd aan Willem II, inderdaad de grote rivaal van NAC. Ook Amin Younes kreeg speeltijd.

Het was de verwachting dat Viktor Fischer ook zou meedoen, maar hij ontbrak in de basiself, op de bank en in de spelersbus. Er ontbrak wel meer bij Jong Ajax, dat voor rust al tegen een achterstand van 3-0 aankeek. Seuntjens profiteerde na twintig minuten van balverlies op het middenveld en schoot raak. Doelpunten van Kevin Brands en Sjoerd Ars volgden niet veel later.