Strijdbaar Ajax wint nipt in Klassieker

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft een goede overwinning geboekt op Feyenoord. De Amsterdammers kwamen nog op achterstand, maar Amin Younes en Riechedly Bazoer zorgden ervoor dat het team van Frank de Boer De Klassieker winnend afsloot: 2-1. 

Met voor beide ploegen veel wijzigingen in de basisopstelling – Arek Milik begon op de bank met Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn begon in de basis met Lasse Schöne - was voorafgaand aan de wedstrijd De Klassieker een nog interessantere ontmoeting.

Beide ploegen waren op papier niet in goede doen, Feyenoord verloor vijf keer op rij in de competitie en Ajax speelde twee keer achter elkaar gelijk, maar dat was niet te zien in de topper tussen de aartsrivalen.

De Klassieker begon fantastisch. Beide ploegen streden voor elke meter en het bood het spektakel waarop je hoopt in zo’n topwedstrijd. Ajax kreeg echter al snel twee tegenvallers te verwerken. Na dik tien minuten viel Riedewald uit met een voetblessure nadat hij in de grond trapte bij een crosspass, een paar minuten later schoot Jens Toornstra na zwak verdedigen aan Amsterdamse zijde de 0-1 tegen de touwen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94059/strijdbaar-ajax-wint-nipt-in-klassieker