De Boer: “Het is gewoon een wapen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nadat hij een aantal wedstrijden vanaf de bank moest toekijken, mocht Arek Milik zondagmiddag tegen Excelsior weer eens in de basis starten. Die basisplaats bekroonde hij met twee goals. Frank de Boer kon dan ook niet anders dan tevreden zijn: “Hij heeft een gouden linker. Het zijn echt wereldgoals moet ik zeggen”, aldus de trainer tegenover FOX Sports.

De twee goals van de Pool waren bijna identiek, vanuit een moeilijke hoek: “Ik denk dat Excelsior dacht ‘laat hem maar schieten vanuit die hoek.’ Maar hij schiet hem twee keer fantastisch binnen. Ik denk dat het, als hij één of twee dingen opkrikt, buiten kijf staat dat hij een hele goede spits is voor ons”, vervolgde De Boer.

Een punt dat met name verbeterd kan worden, is diepgang. Dat geldt eigenlijk voor de hele ploeg: “Als het aan mij ligt, doen ze dat om de vijf minuten, dat ze diep lopen. Ik vind dat we daar veel meer aandacht aan moeten besteden. Het is gewoon een wapen, diepte zonder bal. We moeten zorgen dat de man met de bal en de lopende mensen een betere afstemming krijgen.”

// < ![CDATA[// < ![CDATA[ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});// ]]>

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/de-boer-het-is-gewoon-een-wapen/