De Boer over PSV: “Zij hebben ons kaliber tegenstanders niet gehad”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Frank de Boer werd op de wekelijkse persconferentie geconfronteerd met de goede prestaties van PSV in de Champions League. Zes keer achter elkaar nam Ajax deel aan de Champions League, zowel in de voorrondes en/of de poulefase.

Maar de achtste finales was telkens een brug te ver voor Ajax. “Zij hebben ons kaliber tegenstanders niet gehad,” aldus de Ajax-coach over de poule van PSV (Manchester United, CSKA Moskou en Wolfsburg). Toch ook complimenten van De Boer over het gelijkspel van PSV in de thuiswedstrijd tegen Atletico (0-0, heenwedstrijd achtste finale CL). “Daar kunnen wij ook wat van opsteken. De manier waarop zij bij elkaar spelen. Ik wil wel aantekenen dat wij een aantal keer in de zogeheten poule des doods hebben gezeten. Dat soort kaliber tegenstanders heeft PSV niet gehad.” Ajax trof dit seizoen in de derde voorronde van de Champions League Rapid Wien. Ajax speelde uit met 2-2 gelijk en verloor thuis met 2-3. Datzelfde Rapid kreeg gisteren klop met 0-4 van Valencia (nummer 11 van Spanje), terwijl de Spanjaarden thuis al met 6-0(!) hadden gewonnen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/02/26/de-boer-over-psv-zij-hebben-ons-kaliber-tegenstanders-niet-gehad/