Nouri: “Mijnheer Cruijff is misschien wel de beste ooit ter wereld”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De achttienjarige Nouri speelt op dit moment in Jong Ajax en is tevens aanvoerder van zijn lichting bij Oranje Onder-19. Met dat laatste team zal hij deelnemen aan het EK komende zomer in Duitsland.

Hij wordt ook wel De Nieuwe Cruijff genoemd. “Dat klopt, maar die vergelijking mag je nooit maken. Mijnheer Cruijff is misschien wel de beste ooit ter wereld”, zegt de middenvelder tegen Voetbal International. De Ajacied heeft Cruijff nooit als speler of zelfs als trainer meegemaakt, maar toch weet hij veel over Cruijff. “Ik kende al zijn filmpjes, ik had een video van hem, die heb ik wel duizend keer afgedraaid.” Nouri hoorde het nieuws tijdens de voorbereiding met Onder-19 op de EK-kwalificatie. “Ik kan vertellen dat ik er kapot van ben. We moesten rusten, maar ik heb alleen naar het plafond gekeken.” Van de Beek en Nouri scoorden beiden op de sterfdag van Cruijff een doelpunt tijdens Oranje U19 – Oekraïne U19 en eerden de Ajax-grootheid door met beide armen de nummer 14 uit te beelden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/03/31/nouri-mijnheer-cruijff-is-misschien-wel-de-beste-ooit-ter-wereld/

Gegevens