Ajax ontdoet zich moeizaam van Cambuur

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zaterdag met hangen en wurgen de drie punten veroverd op bezoek bij SC Cambuur. De Amsterdammers speelden niet sterk en Cambuur vocht voor wat het waard was, maar de club uit Leeuwarden bleef puntloos achter.

De eerste helft was tergend saai. Het tempo was erg laag en er werden bijzonder weinig kansen gecreëerd. Af en toe liet Amin Younes wat individuele klasse zien, maar een doelpunt forceren lukte hem niet. Ajax kreeg enkele hoekschoppen, waarvan er één ingestudeerde variant redelijk dreigend was. Davy Klaassen raakte de bal echter niet optimaal.

In de tweede helft wilden de hoofdstedelingen beter voor de dag komen, maar zo mogelijk ging het nóg slechter. Miscommunicaties en slordigheidjes kwamen nog meer voor dan in het eerste bedrijf. Cambuur miste de kwaliteit om Ajax pijn te doen, maar het spel was schrijnend om aan te zien.

Na een uur spelen gaf Anwar El Ghazi een goede voorzet op het hoofd van Arek Milik, maar de Poolse spits schampte de bal teveel. Zodoende ging de bal ver naast. Cambuur begon brutaal te spelen en zocht de aanval, waardoor er meer ruimte kwam te liggen achterin bij de Friezen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95798/ajax-ontdoet-zich-moeizaam-van-cambuur