De Boer na penalty blij dat Ajax dit seizoen eens 'lucky' is

Bron: www.ajaxlife.nl

De inleiding van de strafschop: Janssen glijdt in op Milik. © Pro Shots

Het ging na Ajax - FC Utrecht (2-2) vooral over de omstreden strafschop die Ajax kreeg. Frank de Boer was eerlijk en erkende dat hij de bal zelf niet op de stip had gelegd. “Nee, ik had hem niet gegeven. 9,5 van de tien mensen niet.”

Woest waren de spelers van FC Utrecht op scheidsrechter Danny Makkelie. De Boer begreep die reactie. “Natuurlijk weten we allemaal dat het een gemakkelijk gegeven strafschop was.” Omdat Arek Milik de bal vanaf elf meter ook raak schoot, was diens negentiende competitietreffer vandaag ongekend belangrijk in de titelstrijd met PSV.

Uiteraard viel op de persconferentie de term Lucky Ajax. “Vorige week hadden we er na vijf minuten al een moeten krijgen tegen Cambuur toen Mike van der Hoorn werd neergehaald. Dan speel je wellicht ook een andere wedstrijd. Onderaan de streep heeft iedereen het geluk wel eens aan zijn zijde. Ik kan niet zeggen dat we dit seizoen al heel lucky zijn geweest. Nu wel. Een andere keer is het Utrecht of PSV. Ik ben blij dat wij het vandaag waren.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19642