Ajax A1 boekt belangrijke overwinning in Utrecht

Ajax A1 heeft in de strijd om de landstitel voor A-junioren een zeer belangrijke overwinning geboekt. Het team van trainer Gery Vink won met 4-0 van FC Utrecht A1. In Utrecht waren Vince Gino Dekker, Carel Eiting, Kaj Sierhuis en Adham El Idrissi trefzeker.

De 4-0 eindstand gaf eigenlijk goed de verhoudingen van zaterdagmiddag weer: al vanaf het begin domineerde Ajax. Vooral via Vince Gino Dekker werden de Amsterdammers vaak dreigend of gevaarlijk. Al vroeg in de wedstrijd was Dani de Wit met een kopbal dichtbij de 0-1. Enkele minuten later was het dan alsnog raak voor de bezoekers: Vince Gino Dekker scoorde uit een vrije trap. Vanaf de zijkant draaide de vleugelspeler zijn vrije trap richting het doel, die vervolgens door niemand werd aangeraakt en binnen viel. Na het openingsdoelpunt waren in de eerste helft Ezra Walian en Vince Gino Dekker nog dichtbij een tweede Amsterdamse treffer.