Emanuelson vindt onderdak bij Sheffield Wednesday...

Bron: www.ajaxlife.nl

Urby, Urby... Arme Urby. © Pro Shots

Hoe gaat het met Urby Emanuelson? We twijfelen een beetje of we 'goed' kunnen antwoorden op die vraag. De linkspoot heeft weliswaar een nieuwe club, maar ergens stemt die nieuwe club ons ook een beetje droevig. Urby voetbalt de rest van dit seizoen in het shirt van Sheffield Wednesday.

Vanwege zijn transfervrije status kon Urby ook na het verlopen van de transferdeadline nog een contract tekenen en dat is dan ook precies hoe het is gegaan. The Owls uit Sheffield spelen in The Championship, op het tweede nationale niveau.

Wednesday kent geen geweldige start van het seizoen, met vijf punten uit vijf wedstrijden. Twee keer winnen en je staat weer dik in het linkerrijtje, maar toch. De club hoopt dat Emanuelson een versterking blijkt, al is het maar omdat versterking is gewenst.

Een beetje vreemd is het allemaal wel. Emanuelson diende in zijn loopbaan clubs als Ajax, AC Milan en AS Roma, maar ook Atalanta Bergamo, Hellas Verona en nu dus Sheffield Wednesday. Bedenk hier even bij dat Urby pas 30 jaar oud is en ook nog eens zeventien interlands speelde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20347

Gegevens