Bosz beseft: 'Dan maak je Dolberg kapot'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-trainer Peter Bosz wil het, ondanks zijn goede spel in de beginfase van het seizoen, rustig aan doen met Kasper Dolberg. De trainer wil niet te veel risico nemen met het talent uit Denemarken en daardoor blijft hij hem rustig brengen, zo vertelt de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'Als hij 25, 26 was, zou hij mijn vaste spits zijn. Maar je moet heel voorzichtig met zo'n jongen zijn', vertelt Bosz. 'De kritiek vorig jaar op hem was dat hij te weinig energie in zijn trainingen legde. Maar hij heeft wel een omslag gemaakt', aldus een tevreden trainer.

Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk had de oefenmeester een gesprek had met Dolberg. 'Heel introvert is hij. Maar volgens zijn ouders zegt hij thuis ook helemaal niets. Kasper is een groot talent, maar we moeten echt rustig doen met hem', vervolgt de Apeldoorner. 'Je kunt wel denken: hij speelt goed, stel hem maar elke wedstrijd op en we zien wel waar het schip strandt. Dat doen we dus niet, want dan maak je zo'n jongen kapot', is hij tenslotte reëel over het talent.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/98977/bosz-beseft-dan-maak-je-dolberg-kapot

Gegevens

Spelers: Kasper Dolberg
Clubs: AFC Ajax