Dijks over Ziyech: “Hebben bij Ajax gewoon creativiteit nodig”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Mitchell Dijks speelde in het seizoen 2013/14 op huurbasis bij SC Heerenveen. Daar was hij de medespeler van Hakim Ziyech en het duo treft elkaar weer bij Ajax. De 23-jarige linksback is blij met de komst van de middenvelder.

“Je ziet dat die jongen enorm veel talent heeft, maar dat wist ik al vanwege onze gezamenlijke Heerenveen-periode. Bij FC Twente was het elftal om heen gebouwd, maar hij is nu ‘één van de’”, zegt Dijks in gesprek met Voetbal Primeur. “We hebben nu een middenveld staan dat redelijk staat, dus ik denk dat hij als rechtsbuiten goed uit de voeten kan.” Ziyech zal die positie niet uitvoeren met ‘krijt aan de schoenen’. “Ik zag hem nu ook een beetje zwerven. Daarin is hij het beste, dat hij een vrije rol krijgt. Dat deed hij tegen Vitesse al goed en hij was belangrijk met een assist.” De komst van Ziyech naar Ajax was geen verrassing voor Dijks. “Verbaasd was ik niet, want ik had al wat contact met hem. Dan hoor je al wat, ik wist wel dat hij zou komen. We hebben bij Ajax gewoon creativiteit nodig en hij brengt dat.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/12/dijks-over-ziyech-hebben-bij-ajax-gewoon-creativiteit-nodig/

Gegevens