Van den Brom: ‘Niemand in de Eredivisie kan Ziyech evenaren’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgens AZ-trainer John van den Brom heeft Ajax goud in handen met Hakim Ziyech, zo liet Van den Brom zondagavond weten in het programma Studio Voetbal van de NOS. Ziyech speelde tegen Willem II en PEC Zwolle op zijn favoriete positie op het middenveld en gelijk speelde Ajax een stuk aantrekkelijker dan daarvoor. Geen toeval aldus de heren aan tafel bij Studio Voetbal.

‘Ajax heeft de beschikking over de beste speler van de Eredivisie en niemand komt momenteel bij Ziyech in de buurt’, begon Van den Brom. ‘Eigenlijk maakt het geen reet uit waar hij speelt maar een rechtsbuiten is het niet echt. Geef hem gewoon veel de bal en hij probeert dan altijd aanvallend te denken’. Youri Mulder was het eens met de trainer. ‘Altijd als Hakim balbezit heeft denkt hij naar voren waar ze bij Ajax nog weleens de bal terug wilden spelen. Natuurlijk heeft hij ook balverlies maar neem dat op de koop toe en daar moet je niet over zeuren’. Pierre van Hooijdonk ziet ook een verandering als Ziyech floreert op het middenveld. ‘Het plezier spat er vanaf sinds hij weer op zijn favoriete plek op het middenveld speelt’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/09/26/van-den-brom-niemand-in-de-eredivisie-kan-ziyech-evenaren/