Ajax lijkt succesvol met lobby terugdraaien belastingregeling

Bron: www.ajaxlife.nl

Slop is nog voorzichtig, maar hij heeft waarschijnlijk reden tot lachen. © Pro Shots

Ajax en PSV zijn de laatste jaren druk bezig geweest met lobbyen tegen de goudenhanddrukbelasting. Zoals het nu lijkt met succes. Regeringspartijen VVD en PvdA zouden het met de clubs eens zijn. Dat kan Ajax, PSV en andere eredivisieclubs veel geld schelen. Maar ho, wacht eens even, de goudenhanddrukbelasting... Wat is dat nou weer? We proberen het uit te leggen.

Toenmalig minister van financiën Wouter Bos voerde de belastingregeling in 2008 in om te voorkomen dat slecht presterende mensen in het bedrijfsleven met een heel hoge gouden handdruk konden vertrekken. Maar het bijeffect van die regeling is dat betaald voetbalclubs voor juist goed presterende spelers veel belasting moeten aftikken.

Clubs proberen spelers langer aan zich te binden door in de contracten af te spreken dat ze bij een grote transfer een bonus krijgen. Dat klinkt tegenstrijdig. Maar als een speler daardoor een contract wil tekenen dat langer loopt, kan het weer interessant zijn voor de club. Daley Blind kreeg bijvoorbeeld bij Ajax zo’n bonus toen hij zijn transfer maakte naar Manchester United.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20572

Gegevens