Ajax verspeelt zege in matige klassieker

Bron: www.ajaxlife.nl

Kasper Dolberg zorgde voor het Ajaxhoogtepunt van de middag. ©Pro Shots

Ajax heeft het gat van vijf punten met koploper Feyenoord niet weten te verkleinen. De ploeg van Peter Bosz verspeelde in de slotfase van de klassieker een onverdiend verkregen voorsprong: 1-1.

Een cruciale klassieker vond Peter Bosz het op voorhand niet, maar de druk lag voor de aftrap natuurlijk wel bij Ajax. Immers, bij een nederlaag zou de aartsrivaal een voorsprong pakken van acht punten. Niet onoverkomelijk, zo leerde het verleden al eerder, maar uiteraard onacceptabel voor de Ajacieden.

Bosz begon tegen zijn voormalige werkgever met tien spelers die donderdag een gelijkspel behaalden tegen Celta de Vigo, plus de teruggekeerde Lasse Schöne. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, waarbij de beste kansen voor de thuisploeg waren.

Met drie gemiste kansen voor Bilal Basacikoglu, Dirk Kuyt en Eric Botteghin mochten de Ajacieden na de eerste helft niet mopperen met een doelpuntloze ruststand. Met name Daley Sinkgraven mocht Andre Onana bedanken toen deze na een klein kwartier uiterst koel bleef tegenover Basacikoglu na een defensieve blunder van de middenvelder.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20638