O19 naar achtste finales na zege op Juve

Ajax O19 heeft dinsdagavond een puike prestatie geleverd door de leeftijdsgenoten van Juventus te verslaan in de Youth League. Vlak voor en vlak na rust scoorden Carel Eiting en Kaj Sierhuis, die de eindstand op 2-0 bepaalden. De A1 bekert daardoor verder en mag zich opmaken voor de achtste finales van het jeugdtoernooi.

Op een paar goede acties van Reda Boultam na, begon Ajax O19 wat tam aan de wedstrijd tegen Juventus. De Italianen schuwden de duels niet en stoorden al vroeg de opbouw van de Amsterdammers. De eerste echt grote kans kwam dan ook van de bezoekers, maar doelman Stan van Bladeren bracht redding.

Daarna kwamen er wat Amsterdamse kansen via onder meer Sierhuis, maar ook in de zestien van Ajax kwam Zeqiri een aantal keer gevaarlijk voor het doel. De binnenkant van de paal redde Ajax voor rust zelfs van een achterstand. Het was echter Ajax dat vlak voor rust vrij onverwachts op voorsprong kwam via een verwoestend schot van Carel Eiting.