Schöne: “Je moet elke kans die je krijgt pakken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne knokte zich de afgelopen seizoen meermaals terug in de basis van Ajax. Dit seizoen is wat dat betreft de overtreffende trap voor de middenvelder. De Deen is niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Peter Bosz. Een aantal spelers bewandelde dit seizoen het tegenovergestelde pad. Zo was Jairo Riedewald vorig jaar nog basisspeler, maar door blessures en de zoektocht van Bosz naar het ideale middenveld en achterhoede moet hij nu genoegen nemen met een rol als wisselspeler.

Schöne weet in wat voor situatie Riedewald momenteel zit en weet wat de verdediger moet doen om er bovenop te komen. “Het is niet gemakkelijk om wisselspeler te zijn. Elke kans die je krijgt om je te laten zien, moet je pakken. Je moet je stinkende best doen. Ik snap Jairo, het is moeilijk en frustrerend. Dat ben ik helemaal met hem eens”, laat hij weten aan Ajax Life.

“Je kunt alleen maar zorgen dat je er klaar voor bent. Moet je op een belangrijk moment invallen? Dan moet je er staan. En niet achteraf zeggen: ik was er niet klaar voor. Het mag nooit aan jezelf liggen. Ik zie Jairo goed trainen en dat is belangrijk, hij is er echt mee bezig.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/schone-moet-kans-krijgt-pakken/