“Ajax doet alsof zij voetbal hebben uitgevonden”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

“Ajax is arrogant, zij doen alsof ze het voetbal hebben uitgevonden.” Zo klinkt het relaas van trainer Solbakken van FC Kopenhagen. In Denemarken kijken ze vol ongeloof naar de Nederlandse media. Hoe kan Ajax nog zoveel geloof hebben in een goede afloop?

Volgens de Denen is er sprake van onderschatting en arrogantie. En niet alleen door Ajax, ook de Nederlandse media doet hier aan mee. Er was geen Nederlandse media te vinden bij de persconferentie van de Deense topploeg.

Trainer Solbakken en spits Cornelius zaten in de perskamer met enkele landgenoten voor zich. “Er is niets mis met aantrekkelijk voetbal,  maar uiteindelijk draait het om resultaat. Je hebt er niets aan als je aantrekkelijk speelt maar toch verliest. Ze denken dat het alleen om mooi voetbal draait.” Sneert Cornelius naar Ajax.

Een paar uur daarvoor zaten Peter Bosz en Kapser Dolberg nog aan tafel. Daar gaven ze aan dat Ajax toch echt beter is dan FC Kopenhagen. “Het kan zijn dat Kopenhagen fysiek sterker is, en dat wij in de lucht minder sterk zijn. Maar wij kunnen veel beter voetballen”, aldus Dolberg.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/ajax-voetbal-uitgevonden/