Ajax heeft uiteraard 14 procent kans op de landstitel

Bron: www.ajaxlife.nl

Het wordt volgende week op de slotdag ouderwets oortjes in. © De Brouwer

Het lijkt wel alsof Feyenoord een drama is overkomen. Als je de reacties bekijkt, zou je haast denken dat het fout liep op speelronde 34. Maar het laatste duel moet nog steeds worden gespeeld en de titelkans voor Ajax bedraagt niet meer dan 14 procent.

De eredivisie werd zondag weer aardig op zijn kop gezet. Het leek een week lang alsof Feyenoord slechts de schaal nog uitgereikt moest krijgen, maar Excelsior deed, ondanks soms bizarre randzaken, gewoon wat het moest doen en won met 3-0.

De schaal bleef in de koffer en aangezien Ajax netjes met 4-0 won van Go Ahead Eagles, wordt de titelstrijd pas op de laatste speeldag definitief beslist. Er moeten gekke dingen gebeuren voordat het doelsaldo ertoe doet. Feyenoord koestert een puntje voorsprong.

Dit ene puntje verschil maakt dat Feyenoord aan een overwinning op Heracles Almelo, in de eigen Kuip, voldoende heeft om het wachten op een kampioenschap te beëindigen. En hoewel Heracles kans maakt op de play-offs en heeft laten weten volle bak te geven, is de kans natuurlijk groot dat de Stadionclub ook inderdaad wint.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21744