Ajax pakt eerste oefenzege tegen PAOK

Na eerder op de dag gelijk te hebben gespeeld tegen KRC Genk, trok Ajax tegen PAOK wel de overwinning over de streep. Op Sportpark De Toekomst werden de Grieken met 4-2 opzij gezet. Noussair Mazraoui, Klaas-Jan Huntelaar, Mateo Cassierra en Zian Flemming scoorden de Ajax-doelpunten.

Ajax kwam duidelijk beter uit de startblokken dan de Griekse collega's en binnen een halfuur stond het dan ook 2-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Mazraoui opende na negen minuten de score met een geweldige trap, die via de onderkant van de lat tegen de touwen belandde. Even later verdubbelde The Hunter de score met het hoofd.

Daarna kwam PAOK beter in de wedstrijd en maakten de bezoekers het spel. Nog voor rust betaalde zich dat al in een doelpunt uit, toen Varela de aansluitingstreffer maakte. Ook na de thee gingen de Grieken er feller in dan Ajax en in de vijftigste minuut kwam men op gelijke hoogte, dankzij een treffer van Prijovic: 2-2.