Ajax heeft zaterdagmiddag in een besloten oefenduel met Sparta Rotterdam met 3-1 weten te winnen. Namens de Amsterdammers waren Vaclav Cerny (tweemaal) en Klaas-Jan Huntelaar trefzeker.

Bij Ajax speelden voornamelijk de wisselspelers mee, zo valt op te maken uit het wedstrijdverslag van Sparta Rotterdam. Zo stond Benjamin van Leer op doel en stonden naast Cerny en Huntelaar ook Mitchell Dijks, Frenkie de Jong en David Neres in de basisopstelling van het elftal van trainer Marcel Keizer.

Nadat in de beginfase Noussair Mazraoui een goede kans had gemist, was het even later Cerny die raak schoot in de korte hoek. Vlak voor rust bracht Loris Brogno Sparta Rotterdam uit een strafschop (hands Carel Eiting) weer op gelijke hoogte. Na rust zorgden treffers van opnieuw Cerny en Huntelaar voor een 3-1 voorsprong. In de slotfase kreeg Sparta nog enkele goede kansen, maar prima reddingen van Van Leer en de lat voorkwamen dat de Rotterdammers zouden scoren.