Ajax verslaat Heerenveen met 0-4

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft zondagmiddag prima zaken gedaan in de Eredivisie door Heerenveen met 0-4 te verslaan. Na het debacle tegen Vitesse wisten de Ajacieden elkaar nu wel te vinden en gingen de drie belangrijke punten mee naar Amsterdam.

Ajax begon zondag met een wijziging in elke linie aan het lastige uitduel met Heerenveen: Maximilian  Wöber voor Mitchell Dijks, Lasse Schöne voor Frenkie de Jong en David Neres voor Justin Kluivert. Dat leverde aanvankelijk niet het gewenste effect op, want Heerenveen was sterker en maakte aanspraak op de openingstreffer. Toch was het Ajax wat het publiek in Friesland al snel het zwijgen oplegde door twee treffers van David Neres. Daarmee was het lastige uitduel met Heerenveen goed en wel beslist voor Ajax, dat zich na rust niet meer bovenmatig in hoefde te spannen om de thuisclub van het lijf te houden.

Na de thee wist Lasse Schone een pingel binnen te schieten en was het debutant Maximilian Wöber  die uiteindelijk de 0-4 op het scorebord schoot. Met de overwinning lijkt de crisis in Amsterdam enigzins bekoeld en klimt de ploeg van Keizer naar de vijfde plek op de ranglijst.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/10/01/ajax-verslaat-heerenveen-met-0-4/