Jupiler League denkt aan vaste selecties voor beloftenteams

Bron: ajaxfanzone.nl

Marc Boele, directeur van de coöperatie Eerste Divisie, heeft laten weten dat er plannen zijn om de beloftenteams die uitkomen in de Jupiler League te laten spelen met een vast elftal. In de Jupiler League spelen dit seizoen vier beloftenteams: die van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. Deze teams kunnen niet promoveren en zijn vijf jaar geleden toegevoegd met de intentie om jonge spelers de kans te geven zich te ontwikkelen en de kwaliteit van het Nederlands voetbal te verbeteren.

Er is echter nogal wat onvrede ontstaan over de dagen waarop de beloftenteams in actie komen. Op maandagen zijn deze teams in de regel veel sterker dan op bijvoorbeeld vrijdag als het eerste elftal nog in actie moet komen. Regelrechte competitievervalsing, roepen de overige clubs in koor. ‘Dit moet wat ons betreft aan banden worden gelegd’, vindt Boele dan ook. ‘We willen naar vaste selecties, het liefst per 31 augustus. Dan heb je een eerste en een tweede elftal. Tijdens de winterstop kun je dan weer spelers overschrijven. Als je bijvoorbeeld naar Jong Ajax kijkt dan hebben er dit seizoen 42 verschillende Ajacieden op het veld gestaan’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/04/24/jupiler-league-denkt-aan-vaste-selecties-voor-beloftenteams/