Ajax treft Dinamo Kiev in play-offs om CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax speelt in de play-offs om een Champions League-ticket een tweeluik tegen Dinamo Kiev. De Oekraïners rekenden in de laatste voorronde voor het treffen met Ajax af met Slavia Praag en zodoende wordt de ploeg de laatste horde op weg naar het miljardenbal. Op woensdag 22 augustus vindt de thuiswedstrijd plaats, terwijl op dinsdag 28 augustus de uitwedstrijd gespeeld wordt.

In Tsjechië kende Dinamo Kiev nog moeite met Slavia Praag, waar het niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Een week later echter, rekende de huidige nummer drie van de Premjer Liha in eigen huis met 2-0 af met de Tsjechen. Na de overwinning van Ajax op Standard Luik (5-2 over twee duels, red.) kruisen beide ploegen nu de degens.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in een officiële wedstrijd troffen was in augustus 2010. In de uitwedstrijd werd er toen nog met 1-1 gelijkgespeeld, met een doelpunt van Jan Vertonghen. Een week later, in Amsterdam, bleken de Ajacieden destijds met 2-1 te sterk. Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui waren toen trefzeker. Ook toen betrof het de play-offs om Champions League-voetbal en stootten de Amsterdammers door naar het toernooi.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/114592/ajax-treft-dinamo-kiev-in-play-offs-om-cl