Dominant Ajax plaatst zich voor play-offs

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zich dinsdagavond op overtuigende wijze weten te plaatsen voor de play-offs om Champions League-voetbal. Na een 2-2 gelijkspel in Luik, wisten de Amsterdammers in eigen huis Standard Luik te overklassen. Ajax won uiteindelijk met een marge van drie, maar die heb nog hoger uit kunnen vallen.

FT | Ajax - Standard Luik 3-0 (5-2)De wedstrijd was vanaf het begin af aan voor Ajax, dat hoog op het veld de druk erop wist te krijgen. Binnen tien minuten wisten de Amsterdammers hieruit voortkomend dan ook al de eerste kans te creëren. Een uitstekend spelende Hakim Ziyech gaf een pass op Klaas-Jan Huntelaar, maar de spits schoot nog naast. Ook hierna bleef Ajax voortdurend dominant, maar échte kansen bleven nog even uit. Wel kende de wedstrijd een stortvloed aan Amsterdamse corners, maar ook die bleven nog zonder succes. Het enige gevaar van Standard Luik kwam van een afstandsschot, die André Onana simpel kon pakken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/114570/dominant-ajax-plaatst-zich-voor-play-offs