Ten Hag: 'De bezetting moet beter zijn'

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden met de overwinning op FC Groningen, maar vindt wel dat Ajax het zichzelf veel makkelijker had kunnen maken. De oefenmeester vindt dat zijn ploeg eerder gas had moeten geven.

'Zeker de fase na rust. Toen bleef het vrij lang 1-0 en dan moet je het tempo wat verhogen en eigenlijk ook hoog houden. Dan creƫer je meer kansen en dat zat er vandaag (zaterdag, red.) ook zeker in. Pas na de 2-0 is het een kwestie van de wedstrijd uitspelen en wordt het makkelijker', zo zei Ten Hag tegenover FOX Sports.

De hoofdtrainer vond Ajax zeker niet slecht spelen, maar zag wel waar het misging: 'Ik weet niet of het gemakzucht is, maar ik denk wel dat het allemaal vrij gemakkelijk ging. Iedereen had een goed gevoel over de eerste helft en de manier waarop we speelden. Tot aan twintig meter voor de goal, want daarna moet de bezetting beter zijn. Nu stond Klaas-Jan (Huntelaar, red.) vaak alleen. Maar goed, op een gegeven moment kan de tegenstander het ook niet meer belopen en komen er ruimtes. Dat had alleen, denk ik, al eerder gekund.'