Jong Ajax zonder goed te spelen ruim langs Telstar: 3-0

Jong Ajax heeft vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie zonder echt goed te spelen ruim gewonnen van Telstar.  Op De Toekomst werd na rust het verschil gemaakt: 3-0. De eerste helft was niet best. Aanvankelijk waren het de gasten die het gevaarlijkst waren zonder te scoren. Langzaam aan kroop Jong Ajax naar voren en kreeg het enkele kansjes via Noa Lang en Ryan Gravenberch. De eerste echte mooie aanval kwam na ruim een half uur spelen toen spits Danilo Pereira mooi weg draaide, maar zijn schot ging voorlangs.

Net na rust was het wél raak voor Ajax; fraai was de treffer niet want een zwak schot van Jurgen Ekkelenkamp werd aangeraakt en verdween zo achter de doelman in het doel: 1-0. Daarna leek de wedstrijd vast te zitten totdat Pereira de bal kreeg op de rand van het strafschopgebied. De Braziliaan draaide weg en schoot raak met links: 2-0. Tien minuten voor tijd werd de marge vergroot naar drie via Dennis Johnsen. Ekkelenkamp trof daarna met een kopbal nog het aluminium waarna het eindsignaal klonk.

Jong Ajax – Telstar 3-0 (0-0)50. Jurgen Ekkelenkamp 1-064. Danilo Pereira 2-079. Dennis Johnsen 3-0