Ajax in besloten oefenduel langs PEC Zwolle: 4-1

Ajax heeft een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle met 4-1 gewonnen. Op sportpark de Toekomst trad de ploeg van trainer Ten Hag aan zonder de internationals en bestond de reservebank vrijwel alleen uit spelers van Jong Ajax en Ajax O19.

In de tweede minuut wist Hiwat de 0-1 te scoren maar het was Vaclav Cerny die daar al snel verandering in bracht. Klaas-Jan Huntelaar scoorde de 2-1 en dat was ook de ruststand. Met het inbrengen van Danilo Pereira en Leo Thethani in de rust werd de gemiddelde leeftijd bij Ajax nóg jonger en het was Thetani die vlak voor tijd de 3-1 scoorde op aangeven van Taylor. Bijleveld droeg uiteindelijk ook een treffer bij aan de score. Op aangeven van Cerny bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Opstelling Ajax: Lamprou; Dest (90′ Orejuela), Solomons, Kemper, Bakker; Ter Heide (79′ Taylor), Bijleveld, Labyad; Neres (46′ Thethani), Huntelaar (46′ Pereira), Cerny.

Bron: Ajax.nl