Ruime nederlaag voor Jong Ajax

Er waren geen spelers afwezig door interlands of een trainingskamp, dus Jong Ajax was weer eens op volle sterkte. Echter werd er met ruime cijfers verloren in Waalwijk. RKC werd met vrijwel elke counter gevaarlijk en de verdediging werd eenvoudig gepasseerd.

Na ruim twintig minuten leek Ekkelenkamp af te drukken voor de 0-1, maar viel hij in het strafschopgebied. De scheidsrechter vond het te licht voor een penalty. Er werd dus door gevoetbald en daardoor kon RKC counteren. Uit deze snelle counter viel de 1-0, waarna het hard ging.

Binnen vijftien minuten maakte RKC drie doelpunten. De verdediging van Jong Ajax werd continu eenvoudig gepasseerd en zo kwamen de spelers van RKC makkelijk een op een met El Maach, die op deze manier geen fijn debuut kende.

Tweede helftIn de tweede helft hadden de Amsterdammers vrijwel de hele tijd de bal. Dit resulteerde wel in een paar kansjes, maar ook niet in een enorm grote hoeveelheid. Toch werd er wel nog een keer gescoord, uit een corner kopte Botman de 4-1 binnen.