TG: De Jong voor 90 miljoen naar Barcelona

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na berichtgeving in Spanje meldt De Telegraaf het ook: Frenkie de Jong vertrekt naar Barcelona. De Catalanen boden uiteindelijk naar verluidt negentig miljoen euro voor de Ajacied, waardoor de Spaanse grootmacht het eerdere bod van 75 miljoen euro van Paris Saint-Germain overtrof. 

Wordt De Jong daadwerkelijk voor het genoemde bedrag verkocht, dan gaat hij de geschiedenisboeken in als de duurst verkochte Nederlander aller tijden. Ajax verkocht eveneens nog nooit een speler voor zoveel geld. Davinson Sánchez vertrok voor bijna veertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur en was tot nog toe de duurst verkochte Ajacied. 

Zo komt er een einde aan een De Jong-saga die maanden duurde. Paris Saint-Germain lag lang op pole-position, maar Barcelona gaat er toch met de handtekening vandoor. Juventus en Manchester City waren ook geïnteresseerd, maar haakten eerder al af wegens uiteenlopende redenen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118771/tg-de-jong-voor-90-miljoen-naar-barcelona