Ajax verslaat AZ ruim tijdens besloten oefenduel

Ajax heeft AZ dinsdagmiddag verslagen in een besloten oefenduel. De ontmoeting werd afgewerkt op het trainingscomplex van AZ en daar werd het 0-3 voor de Amsterdammers. Lassine Traoré (tweemaal) en Joël Veltman zorgden voor de goals.

Met enkel en alleen spelers in de basis die normaal gesproken niet in aanmerking komen voor een basisplaats in het eerste elftal ging de ploeg voortvarend van start. Ajax domineerde de eerste helft, waarbij pogingen werden gewaagd door onder anderen Dani de Wit, Perr Schuurs en Jurgen Ekkelenkamp. Geen van die schoten echter, troffen het doel.

Toch kwam er kort daarna wel een voorsprong op het bord, toen het Veltman was die een corner binnen kopte. Daarmee was het nog niet gedaan voor rust, want ook aanvaller Traoré pikte een doelpunt mee. Hij krulde de bal laag richting het doel en zag hem binnenvallen.

In de tweede helft kreeg Ajax wat meer tegenstand van de opponent, maar tot een tegengoal kwam het niet. Na een uur voetballen waren het de Amsterdammers zelfs die nog een goal aan het totaal toe wisten te voegen via opnieuw Traoré. Noa Lang was de aangever bij die goal.