Reconstructie: Hoe Den Haag besloot Ajacieden te weigeren op ongegronde redenen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zondag staat ADO Den Haag – Ajax weer op het programma. Al voor het twaalfde jaar zonder uitsupporters. Want hoewel er alles aan is gedaan om uitsupporters weer toe te laten vanaf dit seizoen, gooide de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, op het laatste moment toch de deur dicht. Ajax1.nl vroeg bij de gemeente Den Haag alle documenten rondom deze besluitvorming op en maakte een reconstructie.

April 2018: De eerste bijeenkomsten

Eigenlijk begint het allemaal al in september 2017, als zowel Scheveningen – Ajax als ADO Den Haag – Ajax op de planning staan. De KNVB vindt dat het allemaal maar eens klaar moet zijn met dat uitsupportersverbod en initieert als mediator een bijeenkomst. Het begint vervolgens allemaal écht in april 2018, als de KNVB  een eerste bijeenkomst organiseert tussen alle betrokken partijen: de clubs Ajax en ADO Den Haag, de supportersverenigingen van beide clubs, de gemeentes en de politie. Op 19 april stuurt de KNVB per e-mail het verslag van die bijeenkomst rond en rept over “een bijeenkomst in een hele goede sfeer, waarbij we bijzonder positief hebben kunnen spreken over de invulling van de wedstrijden.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/reconstructie-denhaag-besloot-ajacieden-te-weigeren-op-ongegronde-redenen/

Gegevens