Jong Ajax en Jong FC Utrecht delen punten in doelpuntrijk duel

Jong Ajax heeft na een uitstekende start de thuiswedstrijd tegen de Utrechtse beloften niet kunnen winnen. Al binnen tien minuten kwamen de Amsterdammers op 2-0, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3. Michael Reiziger miste door de interlandperiode een groot deel van zijn vaste selectie. Daardoor kregen veel jonge spelers de kans, zo debuteerden een vijftal Ajacieden: Nordin Musampa, Terrence Douglas, Damjan Dostanic, Liam van Gelderen en Enric Llansana.

Eerste kans meteen raakDeze kans werd al na zes minuten gegrepen door Dostanic. De spits die afgelopen zomer overkwam van Excelsior schoot zijn eerste kans, op aangeven van Cerny, meteen goed in de hoek. Enkele minuten later, was Cerny de afmaker. Thethani kon vanaf de linkervleugel voorzetten en de Tsjech kon eenvoudig binnenschieten.

Aan het begin van de tweede helft kwamen de beloften uit Utrecht terug in de wedstrijd. Allereerst kon Pabai namens Utrecht de voorzet binnenschieten. Enkele minuten later stond Jong Ajax niet goed op te letten bij een Utrechtse corner, waardoor deze eenvoudig binnengekopt kon worden.