Jong Ajax overwint in heet avondje bij NEC

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft vrijdagavond een 1-2 overwinning geboekt bij NEC. De Amsterdammers gingen lang gelijk op met de thuisploeg, maar toen Joey van den Berg na een uur direct rood ontving, trokken de beloften de wedstrijd naar zich toe. 

Al vroeg in de wedstrijd kwam NEC, dat fel en sterk begon, op een 1-0 voorsprong. Na enkele waarschuwingsschoten was het Ferdy Druijff die de bal achter Issam El Maach kopte. Jong Ajax lag in die fase even in de touwen, maar knokte zich knap terug in het duel. De bal ging steeds makkelijker rond, er werden wat kansen gecreëerd via onder meer Sergino Dest en Vaclav Cerny zag zelfs een zuivere goal vanwege buitenspel onterecht afgekeurd worden.

Diezelfde Cerny zorgde niet veel later voor de revanche. De Tsjech werd op de penalty-stip ingespeeld en hij legde de bal rustig in de rechterhoek. Beter was de ploeg daarna zeker niet dan NEC, dat ook enkele kansen kreeg op meer. De beide goalies traden echter meerdere keren goed op onder de lat.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/120849/jong-ajax-overwint-in-heet-avondje-bij-nec