Oranje verliest finale Nations League van Portugal

Bron: ajaxfanzone.nl

Nederland is er zondagavond niet in geslaagd om de eerste editie van de Nations League te winnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging met 1-0 onderuit in de finale tegen Portugal. Gonçalo Guedes besliste in de tweede helft de wedstrijd met een hard schot. Nederland zette in de slotfase wel aan, maar wist de gelijkmaker niet te produceren. Bij Oranje stonden de Ajacieden De Ligt, De Jong en Blind in de basis. Donny van de Beek viel in de tweede helft in.

Matthijs de Ligt vond dat Nederland de nederlaagaan zichzelf te wijten had. ”Portugal zakte in en speelde op de counter. Maar we waren in de eerste helft te slordig aan de bal. We hebben niets gecreëerd. Voorin hielden we de ballen niet vast en maakten we niet de acties die we tegen Engeland wel hadden”, zei de verdediger na de wedstrijd tegen Portugal (1-0). ”Een finale speel je om te winnen. Als dat niet lukt, ben je gefrustreerd.”

Portugal – Nederland (1-0)61. Gonçalo Guedes 1-0

Opstelling Portugal:Patrício; Semedo, Dias, Fonte, Guerreiro; Danilo, Carvalho, Fernandes (82.Moutinho); Ronaldo, Guedes (75.R. Silva), B. Silva.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/06/09/oranje-verliest-finale-nations-league-van-portugal/

Gegevens