Ajax wint van Basaksehir na duel met twee gezichten

Ajax heeft zondag een oefenoverwinning weten te boeken in een wedstrijd met twee gezichten. De Amsterdammers lieten in de eerste helft bij vlagen goed voetbal zien tegen Istanbul Basaksehir, maar daar was na rust geen sprake meer van. Na een 1-0 ruststand scoorde beide ploegen nog wel na rust, waardoor de eindstand 2-1 werd. Razvan Marin en Quincy Promes maakten hun officieuze debuut voor Ajax.

FT | Ajax - Istanbul Başakşehir (2-1)

De wedstrijd begon behouden namens beide ploegen. Ajax had tijdens de meeste fases wel de bal in de ploeg, maar gevaar voor het doel kwam er nog niet uit voort. Het eerste moment dat een kans te noemen was, was vervolgens voor Istanbul Basaksehir. Na een verre voorzet en een daaruit ontstane kopkans moest Bruno Varela ingrijpen. Dat deed hij, waarbij hij de bal bij zich hield.  Enkele minuten hierna was het bijna 1-0 voor Ajax. Na aan vrije trap van Razvin Marin kon Dusan Tadic terugleggen op Perr Schuurs. De verdediger stuitte echter op de doelman.