Mogelijke tegenstanders Ajax in play-offs CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax moet zich ten koste van PAOK Saloniki eerst nog zien te plaatsen voor de play-offs (vierde voorronde) van de Champions League, maar wat betreft de loting van aankomende maandag (5 augustus) valt wel al te zeggen tegen wie de Amsterdammers mogelijk gaan spelen.

In de play-offs stromen de kampioenen van Zwitserland en Tsjechië - deze landen hebben een hoger coëfficiënt dan bijvoorbeeld Nederland - in. Het betreft Young Boys en Slavia Praag. Deze twee ploegen zelf hebben een relatief laag coëfficiënt - respectievelijk 27.500 en 21.500 - en om die reden kennen deze twee clubs een ongeplaatste status bij de loting voor de play-offs.

Ajax heeft - wanneer het zich ten koste van PAOK Saloniki plaatst - een geplaatste status in de play-offs van de Champions League. Het coëfficiënt van Ajax is namelijk 70.500. De overige geplaatste teams zijn Celtic, FC Kopenhagen en Dinamo Zagreb (de teams met het hoogste coëfficiënt). Deze teams of hun tegenstanders in de derde voorronde kennen een geplaatste status bij de loting.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/124457/mogelijke-tegenstanders-ajax-in-play-offs-cl