Nederland doet goede zaken voor UEFA-ranking en heeft gat bijna gedicht

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nederland is komend seizoen in een directe strijd verwikkeld met Oostenrijk, om de belangrijke 11e plek veilig te stellen op de UEFA-ranking. Deze plek zorgt er namelijk voor dat de kampioen van de Eredivisie zich weer direct plaatst voor de Champions League.

Momenteel staat Nederland op de twaalfde plek, achter de Oostenrijkers. Het verschil werd de afgelopen weken echter verkleind van 0.775 tot 0,375 coëfficiëntpunt. Dit dankzij de overwinningen van Ajax en AZ en de gelijke spelen van PSV en Feyenoord. Daarbij zagen de Oostenrijkers Austria Wien uitgeschakeld worden door Apollon Limasol, waardoor het Alpenland nog maar drie van de vijf Europese deelnemers over heeft.

De komende weken worden cruciaal voor Nederland. Ajax en LASK Linz kunnen bij plaatsing voor de Champions League namelijk een startbonus van 0,8 coëfficiëntpunt voor hun land verdienen, door af te rekenen met respectievelijk APOEL Nicosia en Club Brugge. Bij plaatsing voor de Europa League worden geen bonuspunten uitgedeeld, maar PSV, AZ en Feyenoord kunnen wel punten verdienen in de play-offs.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/nederland-goede-zaken-uefa-ranking/