TG: 'Ajax 'dupe' van succesvolle jeugdbeleid'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax O19 zal het eerdaags (mogelijk) bijna een maand moeten doen zonder behoorlijk wat vaste basisspelers. Veel spelers van dit elftal van trainer John Heitinga nemen straks deel aan het WK Onder 17 dat plaatsvindt van 26 oktober tot 17 november. Bovendien zullen de spelers zich al op 20 oktober verzamelen.

De Telegraaf schrijft dan ook dat Ajax hiermee de dupe is van zijn eigen, succesvolle jeugdbeleid. In dit beleid worden de grootste talenten zo snel mogelijk doorgeschoven naar hogere elftallen. Ajax O19 bestaat dit seizoen voornamelijk uit spelers van zeventien jaar en jonger. In de periode van het WK Onder 17 speelt Ajax O19 Almere City en NEC in de competitie, terwijl het ook twee keer tegen Chelsea speelt in de Youth League. Heitinga kan in die periode ook geen spelers uit Jong Ajax halen, omdat dat elftal in die periode tweemaal vrijdag en maandag moet voetballen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126187/tg-ajax-dupe-van-succesvolle-jeugdbeleid