Invaller Brobbey kopt Jong Ajax naar overwinning

Jong Ajax kon vrijdagavond na de wedstrijd tegen NAC met drie punten het stadion verlaten. De ploeg van Van der Gaag kreeg uit het niets een goal tegen, maar zette dat daarna om in een overwinning: 1-2.

Om 20.00 uur werd er door Lassina Traoré afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion. De spits speelde aanvoerder Kik Pierie aan, waarna hij de bal een minuut lang aan zijn voet hield. Beide teams bleven stil staan en maakte op die manier een statement tegen racisme, zoals bij alle wedstrijden in het betaalde voetbal in Nederland werd gedaan.

Vervolgens ging het balletje rollen in Breda, maar was het wachten op de eerste kansen van de wedstrijd. Het waren de Amsterdamse beloften met de meeste druk op de helft van de tegenstander, maar het was NAC dat de eerste treffer van de wedstrijd maakte. Mounir El Allouchi werd weggestuurd door Sydney van Hooijdonk en de middenvelder schoot de bal hard raak.