Hansen en Mendez schieten Jong Ajax langs Helmond Sport

Jong Ajax heeft op bezoek bij Helmond Sport met 0-2 gewonnen. De Amsterdammers hadden veel balbezit, maar creëerden pas in de tweede helft de kansen. Sontje Hansen maakte in de eerste minuut na rust de openingstreffer, waarna Alex Mendez een minuut voor tijd de wedstrijd besliste.

Na twee nederlagen op rij ging Jong Ajax vrijdagavond op bezoek in Helmond om de drie punten weer eens te pakken. De ploeg van Mitchell van der Gaag deed dit met doelman Kjell Scherpen. De doelman keerde vannacht terug uit Madrid, maar stond toch in de basiself. Ook Youri Regeer en Neraysho Kasanwirjo stonden in de basis, beiden maakten hun basisdebuut in een enorm jeugdig elftal. Mede door de twee basisdebutanten was de gemiddelde leeftijd namelijk 18 jaar en 204 dagen oud.

Bij tegenstander Helmond zal ongetwijfeld het woord crisis de revue hebben gepasseerd. De ploeg van Wil Boessen staat onderaan de Keuken Kampioen Divisie en daarnaast stapte vrijdagmiddag Frans Stienen, de voorzitter van de club, vanwege onenigheden op. De omstandigheden leken op voorhand dus perfect om de drie punten naar Amsterdam mee te nemen.