UEFA beboet Ajax; geen uitduel zonder fans

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft een boete opgelegd gekregen van de UEFA, zo brengt de club via de officiële kanalen naar buiten. Het betreft enkel een geldboete en daarmee ontsnappen de Amsterdammers aan het spelen van een Europese uitwedstrijd zonder publiek.

Het totale geldbedrag dat Ajax aan de UEFA moet betalen, bedraagt 53.250 euro. Deze boete kreeg de club opgelegd vanwege het wangedrag van de supporters. Vorige maand, tijdens de wedstrijd tegen Getafe, hebben Ajax-fans stoeltjes vernield en andere voorwerpen gegooid. De daders zijn geïdentificeerd en de schade wordt op hen verhaald.

De Amsterdamse club moet dus enkel een fors geldbedrag betalen en daarmee ontkomt het aan verdere sancties. Er stond nog een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder bezoekende supporters. Deze wordt niet omgezet in een onvoorwaardelijke straf, maar blijft wel staan voor eventuele volgende overtredingen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130374/uefa-beboet-ajax-geen-uitduel-zonder-fans

Gegevens

Onderwerpen: Supporters, UEFA