KNVB stelt met Gullit en Tan antiracisme-commissie samen

Bron: www.ajaxshowtime.com

De KNVB heeft de commissie Mijnals - vernoemd naar Humphrey Mijnals, de eerste Surinaamse voetballer in het Nederlands elftal - in het leven geroepen om zich in te zetten tegen racisme en discriminatie in het voetbal en om de (top van de) voetballerij een betere afspiegeling te laten worden van de maatschappij. Onder meer Ruud Gullit en tv-persoonlijkheid Humberto Tan behoren tot de commissie, zo meldt De Telegraaf.

De krant laat weten dat de commissie Mijnals verder bestaat uit Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem), voormalig voetbalster Daphne Koster, ODIN'59-voorzitter Jacinta Lieuwes, hoogleraar en voormalig Ajax-RvC-lid Marjan Olfers, advocaat en zaakwaarnemer Robert Geerlings en voormalig KNVB-gastdocent Jeroen Visscher. Voorzitter Tan vindt het belangrijk dat er mannen en vrouwen, Surinamers, een Marokkaan en vertegenwoordigers van de profsectie en het amateurvoetbal in de commissie plaatsnemen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132578/knvb-stelt-met-gullit-en-tan-antiracisme-commissie-samen

Gegevens

Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Marjan Olfers