Johnsen verlaat Ajax voor avontuur bij Venezia

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dennis Johnsen verlaat Ajax en gaat het avontuur aan bij het Italiaanse Venezia FC. De Noorse aanvaller tekent een contract voor vier jaar bij de Italiaanse club. Johnsen stond sinds 2017 onder contract bij Ajax, maar van een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet.

Ook Willem II had interesse in Johnsen, maar de Noor kiest voor een nieuwe start en dat biedt Venezia FC hem nu aan. Venezia FC speelt in de Italiaanse Serie B. Het afgelopen seizoen (2019/2020) werd afgesloten op de elfde plaats. De club heeft een project om zo snel mogelijk te promoveren naar de Serie A.

Johnsen werd in de zomer van 2017 door Ajax overgenomen van sc Heerenveen. Destijds betaalde de Amsterdamse club ongeveer twee miljoen euro voor de aanvaller. Johnsen werd in zijn Ajax-periode verhuurd aan sc Heerenveen en PEC Zwolle. Venezia FC betaalt een transfersom voor Johnsen, maar de clubs hebben een overeenkomst gesloten om geen mededelingen te doen over de hoogte van de transfersom.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/133611/johnsen-verlaat-ajax-voor-avontuur-bij-venezia