Antony knalt Ajax met man minder naar zege

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een minimale zege op Sparta Rotterdam. Debutant Antony maakte de enige treffer van de wedstrijd, die voor Ajax een stuk lastiger werd na de vroege rode kaart voor Nicolás Tagliafico. 

In de tamme openingsfase van de wedstrijd was de eerste kans voor Dusan Tadić. De Serviër kopte uit een goede voorzet van Antony echter gemakkelijk in de handen van Sparta-doelman Benjamin van Leer. De volgende Ajax-kans kwam er na een kwartier spelen voor Ryan Gravenberch, die de bal na een afgeslagen voorzet net naast volleerde. Veel meer creëerde het vrij stroperig spelende Ajax echter niet in het begin van de eerste helft. 

De wedstrijd kwam dan ook uit het niets helemaal los na een rode kaart voor Nicolás Tagliafico. Een lange bal van Van Leer werd door Lennart Thy verlengd richting Mohammed Rayhi, waarna Tagliafico wilde ingrijpen. De Argentijn zette een blok in, maar kreeg de bal al vallend erg ongelukkig tegen zijn hand aan. Scheidsrechter Kamphuis aarzelde vervolgens niet en trok direct rood, ondanks dat Rayhi’s weg naar het doel nog lang was en ook Perr Schuurs nog in de buurt was. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134044/antony-knalt-ajax-met-man-minder-naar-zege