Jong Ajax rekent in de tweede helft af met Excelsior

Jong Ajax heeft maandagavond wederom gewonnen. Na een slechte start van het seizoen met drie nederlagen op rij, werd er na Go Ahead Eagles ook afgerekend met Excelsior. Door goals van Brian Brobbey, Lassina Traoré en Kenneth Taylor werd het op De Toekomst 3-0 voor de Amsterdammers.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd ontstonden er voor beide ploegen kansjes. Naci Ünüvar schoot tegen een opponent aan met een poging van buiten het strafschopgebied, terwijl Kjell Scherpen aan de andere kant moest ingrijpen met een uitstekende redding. Een kleine vijf minuten daarna raakte Excelsior zelfs de lat en zodoende kwam Jong Ajax goed weg.

Vervolgens moest Scherpen nogmaals een redding verrichten en daarna was het weer eens tijd voor een kans voor Ajax. Victor Jansen mikte laag in de korte hoek, maar schoot een paar centimeter naast. Even later zorgde ook Giovanni ervoor dat de keeper van de tegenstander zich moest strekken, maar het net werd aan beide kanten nog niet gevonden. In de slotfase van de eerste helft was Ünüvar nog tweemaal kansrijk, maar hij miste de scherpte in de afronding. Zodoende gingen beide ploegen rusten met de brilstand.